Khamis, 12 Julai 2012

Hajat Tak Kesampaian

BPI,Cyberjaya 12 Julai-Hajat untuk bas BPI melakukan perjalanan pertama lebur apabila bas yang sepatutnya bergerak ke ipoh pada pukul 11 pagi tadi terpaksa dibatalkan perjalanannye kerana masalah teknikal bas tersebut. Menurut kata pemandu bas iaitu Encik Baha "ekkk, mcmana nak gerak aircond panas,kad minyak tak de, kalau mati tengah jalan sape nak repair". Salah seorang penumpang iaitu Kak Bet yang sempat ditemubual berkata "akak dah tunggu dari pukul 11 tadi, pukul 3 baru boleh masuk bas, bila masuk bas akak rasa macam dalam sauna..last-last akak bawak kete akak sendiri".

 Kelihatan en.Baha mengarahkan semua penumpang untuk turun dan pindahkan barang ke pajero


Bas ini sepatutnya membawa 7 orang penumpang untuk ke Kursus fail meja kat Ipoh dan sepatutnya mereka bertolak pukul 11 pagi tadi tapi disebabkan masalah yang tidak dapat dielakkan, mereka terpaksa bertolak pukul 3 ptg. Seorang lagi mangsa iaitu Kak Noris berkata "akak dah plan baik dah, kalau sampai awal kat hotel nanti akak nak rehat kat bilik hotel pastu akak nak mandi kat swimming pool tapi sekarang semuanya musnah"...

 kak bet kempunan nak naik bas baru

 Abe Din memasukkan barang-barang ke pajero

 Last-last naik pajero jugak...Abe Din, Kak Nab ngan Kak Siti naik pajero manakala Kak Bet, kak Noris,Kak Leha dengan Cik Su naik kete kak bet....

Kak bet kata "balik nanti akak nak claim laju2"




6 ulasan:

  1. encik editor dah torai naik bas sblum bertolak ke ipoh...memang berpeloh2 mcm main futsal

    BalasPadam
  2. Kata bas baru...cam bas second hand la pulak

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab sebelum ni bpi xde bas,so bile dtg bas dia jadik bas baru la..hahahahha

      Padam
  3. Tanpa NamaJulai 14, 2012

    mcm sial..haha

    BalasPadam
  4. Tanpa NamaJulai 17, 2012

    hahaha... nasib baik laa tak sampai 44 penumpang.. kalau tak jadi pajero sadin laa nt...

    BalasPadam