Rabu, 29 April 2009

Selasa, 28 April 2009

pendatang dengan izin

Adengan dengan seorang pendatang dengan izin..................



Mat bangla : incik mau hijau ka merah ka??
Brader long : aku nak pukul ko sbb ko kacau anak dara org...
Mat bangla : aiyoo incik jgn ini mcm juga. Saya bangla mari sini, kerja juga...itu adik manis suka sama sy apa sy boleh bikin.


Brader long : ini mesti ko dah mandrem budak pempuan tu
Mat Bangla : incik tengok sy punya muka juga, itu amita bachan juga sama sy punya muka...banyak hansem...itu pasal adik manis banyak syok sama sy juga...
Brader long : tak guna punya bangla....wei ko nak aku sumbat petrol ni dlm mulut ko??byk ckp pulak....cepat tuang minyak tu....

Mat Bangla : Ok bos sy isi jugak.....seploh, duaploh, penuh.......
Brader long : isi penuh...x penuh kang dgn ko2 skali aku isi dalam tangki pajero ni....cantik ko
punya baju, aku minat la...bagi aku 7 mcm ni
Mat bangla : tak boleh la bos, ini baju sy girlfriend juga kasi...


Brader long : Wei aku minat giler la kete ko ni....
Mat Bangla : x da mahal juga...seploh ringgit juga..bos angkat la satu juga
Brader long : mahal nak mampos....aku nak free
Mat Bangla : x boleh juga, nnti tauke marah juga....gaji potong juga..........
Haronz :Ape potong2...aku potong skali lagi ko punya baru ko tau......

Haronz : Ha....lari pulak bangla ni...wei mana ko nak pegi......
Mat Bangla : sori incik....sori juga....sy x lari juga
Haronz : Ko jangan tipu aku
Mat Bangla : betul incik, betul juga....tak tipu juga....sy muslim..potong juga...........

Mat Bangla : incik suma mana mari??
Haronz : kitaorg kl juga mari...
Mat bangla : saya mahu pergi sana juga kerja cari juga
Brader long : Tempat aku ada kosong..Ko nak x jd pts???
Mat bangla : boleh juga, saya mesin taip pandai juga....

Bravo : sini kat mana makan sedap...sana ada ka???
Mat Bangla : sedap ka??situ saya rumah juga sedap....saya masak sendiri juga....mihun bangladesh juga...incik mau cuba ka???

Brader long : wei mat aku nak blah....klu rindu kat aku ko kontek la aku....member2 aku klu
rindu pun slalu kontek aku....aku x kisah....baik punyoooo
Mat bangla : itu macam ka....

Mat bangla : yes bos....sikit jam sy rindu, sy kontek juga....
Brader long : hah mcm tu la.....besok2 klu ko dtg kl jual karpet jgn lupa bagi free 1 kat aku....

Brader long : eh..eh...bangla ni....ada jugak yg nak rasa penumbuk doa aku, ko x kenal aku sape samseng raub ko tau...wei blah la aku nak balik la....
Mat bangla : incik balik juga....itu duit minyak bayar juga....
Brader long : bukan free ke??

besok kami dtg balik stesen minyak tu, tauke pam minyak tu ckp bangla tu dah resign sbb nak cari keje pts kat kl seperti yg dijanjikan brader long. Sejak peristiwa tu hubungan abang bahar(brader long) dengan mat bangla tu smakin rapat.....
UEFA Champions League - Semi Final - Key Player


Sekarang kita telah tiba di separuh akir Piala Juara Juara Eropah,juara antara Juara...siapakah yang dapat mengebas Piala itu....sama sama kita saksikan dan lihat.....oleh sebab ini piala Orang Putih ada baiknya kita translatekan ke bahasa org putih baru lagi padat.......inilah wajah wajah pemain kekunci (Key Player) yang bakar menggegar dan memusnahkan harapan lawan untuk merangkul Piala Idaman itu...

Arsenal v Manchester United

Cesc Fabregas
The Arsenal captain is moving into top form since returning from injury in December. While Arsenal feared they would struggle in his absence, they went unbeaten in the Premier League and now the Spaniard has returned having benefited from the rest. His commitment to the Arsenal cause, as witnessed by his enthusiasm from the sidelines when Hull were beaten in the FA Cup, can never be questioned, and his role in the middle cannot be underestimated.Poorly Arsenal because Arshavin cannot play coz ineligible that he had playing at the Zenit.But we all trust that Gunners can beat Man U and grab the Uefa Cup.Go Gooners
Other key man: Theo Walcott,Samir Nasri, Adebayour

Cristiano Ronaldo
Brilliant, yet sometimes irritating, Ronaldo remains the most gifted player in English football. The Portuguese’s goal in Porto re-wrote the record books and kept United on course for an unprecedented five trophies. Arsene Wenger will be reminded in the coming days that he actually courted Ronaldo, showed him around the training ground and left with a Gunners shirt baring his name. How Wenger must wish he had Ronaldo ahead of this all-English encounter.
Other key man: None


Chelsea v Barcelona

John Terry
Chelsea managed to get beyond Liverpool in the quarter-finals despite missing Terry from the amazing second leg, through suspension, but the remarkable 4-4 draw at Stamford Bridge highlighted how valuable the impeccable central defender is to the Blues’ cause. This season has again confirmed that Terry as one of the best - some would argue the finest - defenders in the world and his return is key to overcoming the Champions League favourites.
Other key man: Frank Lampard

Lionel Messi
The Argentinian has been in exhilarating form this season. He scored a hat-trick in the Copa del Rey tie against Atletico Madrid. Messi scored his 30th goal of the season in all competitions, helping his team to a 6-0 victory over Malaga in the process. And earlier this month, in the first leg of the Champions League quarter-final, he scored twice in the 4-0 win over Bayern Munich setting a personal record of eight goals in the competition. He has the potential to win the competition on his own.
Other key man: Thierry Henry

Semi-final dates

Tues Apr 28 Barcelona v Chelsea (0 - 0 )
Wed Apr 29 Manchester United v Arsenal

Tues May 5 Arsenal v Manchester United
Wed May 6 Chelsea v Barcelona

Final

Sat May 27 Stadio Olimpico, Rome.

baik punyoooo......

Malam ni abang rasa boring pulak duduk sorang2 kat hotel kat PD ni. Lepas antar ustaz rashid abang terus check-in hotel. Dalam bilik ni pulak ape pun x de, ingatkan ada vcd boleh jugak abang layan cd kung-fu jackie chan. Tapi nasib baikla kawan baik abang ala si mokhtar tu..bagi pinjam mesin taip dgn broadband. Bleh jugak abg tulis blog. Bila duduk sorang2 ni teringat plak si haron dgn amin masa kat kelantan aritu. Best tak terkata, abg rasa enjoy....he3...baaaiikkk punyooo...banyak rahsia abg yg diaorg simpan..tapi diaorg janji ape yg abg cerita kita habis kat pajero je..Jangan sampai sape2 tau, baik abg mokhtar, kak yu, maradona, mona lisa, kamarul,abg long kmpg baru, abg sham ataupun kakak jalan laju...yg penting baik punyooo

abg minat giler baju belang2....amacm ni la fesyen baru....baaaiikkk punnyoooooo

sama x??skung ni abg nak kumpul duit nak beli baju ni.....baik punyoooo

klu x sbb maradona mesti abg dah beli baju ni....baikkk punyooooo


abg ingt nak buat part time jadi patung...baikkk punyoooooo

haron kau pun nk join tim aku ke???baik ko join pekida dgn abg long lg bagus....baikkk punyoooo

"maradona ingt dia bagus...nnti aku baca doa tumbuk, aku tumbuk perut dia"....cantik baju ni..baikkk punyoooo

minggu dpn abg pegi bandung, nak jgk cari selai t-shirt pattern mcm ni....baikkk punyoooo

Besok abg pergi shah alam plak. Lepas tu abg amik cuti laju2 pegi bandung dgn bini abang...baikkk punyoooo.....Nnti kalau senang2 abg bwk kwn2 abg mandi air terjun kat kampung abg. Bleh jgk abg kenalkan kat penyewa umah abg kat pahang. Cantik budaknya, baik budi bahasa, muka bujur sirih, tangan dia ada bulu(bukan mcm bangla la)...bulu roma.....Klu aku tak de bini maunya aku mengorat. Tapi tak pe...abg tau kwn2 abg ramai bujang2...Nnti la klu ada masa abg bwk jalan 1 pahang...Ckp je nak g mana tapi tasik2 abg x tau...baikkkk punyoooooo...Ok la smpi sini je bebelan abg, ape2 pun ape yg abg crita ni, abis kat sini je...jgn smpi tau kat org lain....ok






love n peace

abang bahar






tangkap basah

Rakaman ini diambil ketika pegawai dari jabatan agama Islam menyerbu premis yang disyakki melakukan aktiviti yang tidak bermoral....karam singh walia melaporkan untuk 999.....

video

Ahad, 26 April 2009

jom pegi kelantan

Rasanya mcm baru semlm smpi kat kelantan negeri yang digelar serambi mekah. Macam tak cukup 3 hari nak mengelilingi negeri cik siti wan kembang ni. Pertama kali menjejakkan kaki kat kelantan semacam ada satu tarikan yang luar biasa yang membuatkan aku berasa teruja untuk mengenali lebih dekat tentang keistimewaan kelantan. Ape yg istimewanya kelantan??Bagi aku banyak yang boleh aku senaraikan tentang keistimewaan negeri kelantan ini antaranya makanannya yang maha banyak, tempat membeli-belah yang menjulingkan biji mata, cara hidup dan budaya masyarakat kelantan, pusat pelancongan yang menarik dan yang paling penting awek-awek kelantan yang comel2 n manis2 belaka.

memandu utk smpi ke kelantan memerlukan ketahanan mental yg tinggi. Badan kena cergas, yg penting jgn mengantuk krn perjalanan yg jauh memerlukan ketahanan yg paling2 maksima.

Keadaan jalan ke kelantan yang sempit memerlukan seseorang pemandu itu peka dengan keadaan persekitaran.

Memang jauh tapi jauh perjalanan luas pemandangan

Jentera berat memang banyak melalui sepanjang jalan ke kelantan. So berhati-hati dengan kehadiran mereka kerana kecuaian boleh membawa padah.

Selamat Datang Ke Kelantan. Anda akan mengalami suatu pengalaman baru yang menjadikan lawatan anda ke kelantan sesuatu yang amat2 istimewa.

Sign board sangat2 penting terutamanya kepada mereka yang baru pertama kali ke kelantan atau mereka yang dah 15 tahun x ke kelantan

Berniaga amat sinonim dgn masyarakat kelantan terutamanya kaum wanita. Memang banyak gerai2, pasar-pasar pagi atau malam yang ada kat negeri kelantan ni. Senang citer kita tengok kat KL la, kebanyakan kedai2 terutamanya kedai makan dimiliki oleh masyarakat kelantan. Memang budaya berniaga ni dah sebati dengan jiwa masyarakat kelantan.

Pasar2 mcm ni mmg banyak kat kelantan

wanita2 kelantan memang gigih berniaga. Aku sangat2 respek kat diaorang. Walaupun dah tahap nenek2 tapi semangat mereka untuk mencari rezeki yang halal amat dipuji.

Banyak tempat2 menarik yang boleh kita kunjungi apabila kita berada di kelantan. Bukan semua tempat aku sempat pergi. Namun tempat seperti PCB (pantai cahaya bulan) amat sesuai utk kita bersantai-santai menenangkan fikiran yang serabut ni. Selain itu, kepada mereka yg gemar shopping Wakaf che yeh dan rantau panjang adalah tempatnya.

ketereh tu ada orang cakap gajus.. betul ke???

keindahan ombak di persisiran pantai cahaya bulan

Sape cakap kelantan x de tempat shopping yang grand. Ni hah KB Mall, walaupun kat kelantan ni banyak jual barang siam punya tapi klu kita pentingkan kualiti sini la tempatnya.

Rasa tak lengkap kalau tak cerita pasal makanan. Kat kelantan memang banyak jenis makanan yang pelik2. Tapi ada satu jenis kuih tu sampai sekarang x de yang sudi bwk aku makan. Kuih tu namanya taik itik. Bentuknya aku x pasti mcm mana sbb x penah nampak. Namanya cukup ekzotik. Mungkin disebabkan gagal makan kuih taik itik membuatkan aku nak datang kelantan lagi menjejak kuih yang sehingga sekarang menjadi misteri bagi aku.

Sedap la jugak tom yam ni walaupun makanan ni amat biasa dilihat

member aku cakap ni la ICT(ikan celup tepung)

serunding ayam/daging memang banyak dijual di merata2 pasar di kelantan. Menurut peniaga di situ, serunding ni bleh tahan 3 bulan.

Satu lagi yang menarik tentang kelantan iaitu kerajaan negeri berusaha memartabatkan penggunaan tulisan jawi. Selain itu, kebanyakan iklan2 yang ada kat kelantan menggunakan model wanita bertudung. Secara tak langsung ia menjaga kesucian agama Islam sebagai agama rasmi negara.

Semua sign board kedai2 kat KB Mall akan tertera tulisan jawi disebelah kiri

Kali pertama melihat adibah noor bertudung

Syarat2 kerajaan negeri, iklan wanita perlulah bertudung

Banyak lagi cerita2 yang menarik yang aku nak ceritakan tapi sampai sini jelah cerita aku serba sedikit tentang kelantan. Aku harap lepas ni aku akan ada peluang untuk ke kelantan lagi. So jom pegi kelantan.

Bye2 kelantan besok2 klu senang aku datang lagi


Sape hah mek comel yang tudung merah tu???







Memang sah nak kena datang lagi ni................("/)








Sabtu, 18 April 2009

juara dalam pembikinan.......

Hari ni buat julung2 kali team sembangkongkang mencipta sejarah layak secara automatik ke Kejohanan Bowling Tertutup Mesca 2009. BPI diwakili 4 orang iaitu Alop, saiful dgn amin sorang lagi pegawai iaitu Ustaz Nahwiuddin(bukan team sembangkongkang). Tapi yang buat aku bangga, 3 orang tu bai budak2 sembangkongkang layak mewakili BPI. Nak layak ingat senang ke...kena g selection dulu bai. Kitaorg x main la rasuah2. Kitaorg ada maruah tau. Lawan dulu pegawai2 lain. Menang kalah tu adat r..Tapi dgn berkat kesabaran akhirnya kami berjaya sampai ke kejohanan tersebut dgn jayanya.(mcm menghadiri kursus induksi dgn jayanya)...ha3

Lane 12 menjadi saksi lahirnya juara dalam pembikinan

Barisan pemain bowling BPI

Ni la manager kami....comel x???

Ustaz Nawi menyesal tinggalkan kursus haji semata-mata nak main bowling...

buat senaman muka dulu sblum balingan


Sebanyak 36 team lelaki bertanding. Team BPI diletakkan dalam Blok 1 . Blok 1 ada 26 team bermain pada sesi pagi. 10 lagi team bermain pada blok 2 iaitu pada sesi petang. Setiap pemain perlu menghabiskan 4 game. Setelah itu, jumlah markah setiap pemain dalam pasukan itu akan dicampur dan markah untuk mendapatkan markah berpasukan.

Sasaran kitaorg adalah layak diantara 24 terbaik(individu) untuk membolehkan kami menjejakkan kaki ke singapore(tapi angan2 je la). Bila dengar je nama BPI diumumkan oleh Encik Norhanim(pegawai mesca) perasaan kami seperti berada di Sukan Olimpik yg dikelilingi jutaan peminat diseluruh dunia.

Pada game pertama permulaan yang memberangsangkan. Alop menjadi peserta terbaik BPI untuk game 1. Namun apabila masuk game ke-2 moral kami terus down...Sebabnya sumber inspirasi kami dah balik..hu3....Tapi masuk game ke-3 prestasi kami meningkat dengan mendadak mungkin pasukan sebelah dengan berbesar hati mengsponser kuih karipap kpd kami........



alop masih risaukan bisul dia.. Takut2 bola bowling hempap bisul dia

Ni la sumber inspirasi kami....bila dia balik semuanya hancur......

Teknik balingan separuh sedar yg saiful blaja dari sifu kunfu mabuk

Teknik balingan tanpa bayang yg sempat ustz nawi belajar dari tauke kedai henpon dpn pusat bowling ni

Satu-satunya kipas susah mati(die hard fan)...Kemana sahaja kami pergi mesti ada muka beliau.....

Setelah selesai 2 game inilah keputusan yang kitaorg perolehi. Alop kedudukan 41/100, amin kedudukan 81/100, saiful kedudukan 88/100, ustz nahwi 99/100...Untuk berpasukan pulak kedudukan kami ialah 24/26 pasukan dengan jumlah jatuhan 847.

Setelah selesai keempat-empat game, kami berjaya memperbaiki kedudukan dalam berpasukan iaitu berkedudukan 22/26 pasukan bertanding dgn jatuhan pin terkumpul 1658. Tapi masih belum campur dengan pasukan dari blok 2. Mungkin kedudukan BPI adalah antara 30-36. Pecahan mengikut game :

Game 1 : 441
Game 2 : 406
Game 3 : 458
Game 4 : 353

Pencapaian yang agak memuaskan jugak la. Sebab kami pun masih bayi lagi dalam sukan bowling ni. So untuk memperolehi keputusan superb kami perlukan masa dan sokongan dari plbagai pihak.....cewahhh mcm ayat atlit negara plak....

Walaupun x dapat keputusan yg baik, kami berjaya mendapat pengalaman yg berguna....Dgn pngalaman ni kami cuba perbaiki kesilapan dan meningkatkan skill balingan supaya setanding dgn pasukan-pasukan lain...So inilah dia juara dalam pembikinan...yg perlu dibentuk dulu,perlu diasah supaya menghasilkan juara dimasa yg akan datang...akhir kata dari sy hasbullah awang "majulah sukan untuk BPI"........sekian

piala anganku musnah

melihat dari prestasi kami yg cukup2 makan, manager kami bersetuju menghantr kami ke zimbabwe berguru dgn sifu bowling disana.............hu3