Ahad, 8 April 2012

Putrajaya Treasure Hunt Putrajaya

Semalam berlangsungnya Putrajaya Treasure Hunt anjuran Perbadanan Putrajaya. Penyertaan tersebut menarik minat sebanyak 150 pasukan dari pelbagai kementerian dan agensi. Hadiah wang tunai yang ditawarkan sebanyak RM25,000.00 menjadi rebutan semua pasukan yang bertanding. Pertandingan ala-ala amazing race dan explorerace ni, menyaksikan setiap kumpulan akan melaksanakan setiap tugasan2 yang diberi mengikut check point yang ditetapkan. Untuk pergi ke setiap check point, peserta boleh la bawak kereta sendiri tak payah la nak sewa bas ke, teksi ke, beca ke, basikal ke, yang penting kete mesti minyak penuh. Lokasi pertandingan adalah disekitar Putrajaya seperti, taman botani, taman wetland, warisan, alamanda, pancarona, mamak kembar, footcourt f1, dan macam2 lagi la...janji kat putrajaya...hahahahahah

BPI jugak tak ketinggalan menghantar wakil.

 Team A - Sembang Kongkang WTB1652 yang diwakili oleh Dato Jinjang, Toki, Madi dgn Kak Maheran
 
 
Team B - Sapphire Hunter WWM6840 yang diwakili oleh Yani, Aah, Shikin dan Cik Ina..

Walaupun tak menang dalam pertandingan ni, 2 orang wakil kita berjaya mendapat cabutan bertuah merupakan sebuah tv LCD 32" dan hamper jajan....Tapi paling aku bangga biler nama Sembang Kongkang dorang bawak ke pertandingan ni.....Yang penting brand sembang kongkang dah semakin berkembang....terbaikkkk..






-MANA2 PERTANDINGAN GUNA NAMA SEMBANG KONGKANG-

4 ulasan:

  1. Nunud XOXOApril 08, 2012

    magi nape ko x join treasure hunt.
    ko sanggup eh x join semata2 nak ngedate ngan abe shuk kat tmn botani.

    BalasPadam
  2. Sape yang dapat tv tu? Aa ker?

    BalasPadam